خانه اپراي سيدني يکي از نمادهاي مشهور کشور استراليا است که سالانه مورد بازديد ميليون‌ها گردشگر از سراسر دنيا قرار مي‌گيرد. در فوريه سال 1956 يک مسابقه بين‌المللي طراحي براي ساخت خانه ملي اپرا در سيدني با جايزه‌اي معادل پنج هزار پوند اعلام شد. طرح خانه اپراي سيدني متعلق به معماري جوان و گمنام به نام يورن اوتزن است که توانست در ميان 232 طرح ارسال شده، نظر داوران را به خود جلب کند. در ادامه اين مقاله وب‌سايت اجاره آپارتمان مبله در تهران، قصد داريم با چند طرح ردشده در مسابقه خانه اپراي سيدني آشنا شويم.


1. گروه طراحي فيلادلفيا


مقاوم دوم رقابت طرح خانه اپراي سيدني به طرحي از يک تيم معماري آماتور متشکل از هفت طراح معمار در فيلادلفيا تعلق گرفت. بر اساس اين طرح، سازه مورد نظر از فرم صدف الهام گرفته شده است و قرار بود در ساخت آن از جديدترين متدها در به‌کارگيري بتن استفاده شود.


گرچه اين تيم برنده رقابت خانه اپراي سيدني نشدند، اما به همکاري خود ادامه دادند و جايزه‌هاي معماري ديگري کسب کردند.  


2. گروه طراحي Paul Boissevain و Barbara Osmond


طرح اين تيم هلندي-انگليسي نسبتا محافظه‌کارانه بود، به همين دليل مقام سوم مسابقه خانه اپراي سيدني را کسب کرد.


با اين وجود داوران تحت تاثير طرح آنها قرار گرفتند. طراحي جعبه‌مانند با تاکيد بر قدم زدن در فضاي باز نتوانست کمکي کند، اما خانه اپراي اسلو در نروژ پنجاه سال پس از ارائه طرح Boissevain و Osmond در رقابت ايده براي ساخت خانه اپراي سيدني ساخته شده است.


3. طراحي سر يوجين گوسن


طرح سر يوجين گوسن هرگز نتوانست با طرح‌هاي ديگر اين مسابقه رقابت کند. گوسن نه تنها رهبري ارکستر سمفونيک سيدني را بر عهده داشت، بلکه همچنين مدير کنسرسيوم ايالت نيو ساوت و استراليا و يکي از متقاضيان اصلي درخواست ساخت يک خانه ملي اپرا در سيدني، مرکز ايالت نيو ساوت و بود.


طرح خانه اپراي سيدني 1


4. طراحي Peter Kollar و Balthazar Korab


رتبه چهارم رقابت خانه اپراي سيدني متعلق به Peter Kollar و Balthazar Korab بود. داوران درباره طرح اين دو مجارستاني که به استراليا مهاجرت کرده بودند عبارت «نقشه‌ريزي بسيار ماهرانه» را به کار بردند.


5. طراحي S. W. Milburn و شرکا


طراحي Stanley Wayman Milburn و Eric Dow تفاوت چنداني با طرح جعبه‌مانند Boissevain و Osmond نداشت. اما ميلبورن و داو پياده‌روي تفريحي ساختمان را در قسمت زير آن در نظر گرفتند و باند فرود هلي‌کوپتر را روي پشت‌بام طراحي کردند تا در موارد فوري بتوان به سرعت خود را به مکان مورد نظر رساند.


6. طراحي Vine و Vine


شرکت انگليسي Vine و Vine خانه اپرا را به صورت دو سالن که توسط يک رستوران از هم جدا شده‌اند طراحي کرده بود. طراحان اين شرکت مانند رقباي ديگر يک فضاي بيروني براي قدم زدن در نظر گرفته بودند. 7. طراحي Kelly و Gruzen


طرح پيشنهادي اين شرکاي  آمريکايي با فضاي باز و درختان زياد طراحي شده بود. گروه طراحي Kelly و Gruzen در سال 1932 ايجاد شد و در حال حاضر تحت عنوان گروه IBE فعاليت مي‌کند.


ساخت خانه اپراي سيدني 17 سال به طول انجاميد و جوزف کاهيل نخست وزير که مسابقه بين‌المللي طراحي آن را تدارک ديده بود قبل از اتمام ساخت آن درگذشت. در 20 اکتبر 1973 ملکه اليزابت دوم اين بنا را افتتاح کرد. اوتزن طراح خانه اپراي سيدني در سال 2003 جايزه معماري پريتزکر را که معادل جايزه نوبل در رشته معماري است، از آن خود کرد.


دو سالن اصلي، پنج سالن تئاتر، پنج سالن تمرين براي نمايش، چهار رستوران، شش کافه و فروشگاه‌هاي زيادي در خانه اپراي سيدني وجود دارند.  


خانه اپراي سيدني يکي از مهم‌ترين نمادهاي فرهنگي شاخص استراليا است که نيم قرن پس از اجراي مسابقه طراحي، توانست در فهرست ميراث جهاني يونسکو ثبت شود.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : خانه ,سيدني ,طراحي ,اپراي ,مسابقه ,ساخت ,اپراي سيدني ,خانه اپراي ,گروه طراحي ,ساخت خانه ,peter kollar ,خانه اپراي سيدني ,اپراي سيدني متعلق ,مسابقه بين‌المللي طراحي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی با من باش راهنمای انتصاب و خرید بهترین روتختی برای تختخواب کسب در آمد از اینترنت فلش کارت مزگت Younesi کلينيک ليزر شفا زندگی رویایی درسهایی از قران