اگر گذرتان به ميدان بهارستان و خيابان دانشسرا افتاده باشد، حتما تابلوي راهنما با نوشته «به سمت باغ نگارستان» را ديده‌ايد. اين باغ‌ زيبا و چشم‌نواز در دل شهر تهران هر روز مشتاقان زيادي را به سوي خود فرا مي‌خواند. باغ موزه نگارستان که از زمان فتحعلي‌شاه قاجار تا به امروز پابرجاست، در شمال ميدان بهارستان قرار دارد و مي‌توان با چند دقيقه قدم‌زدن به آن رسيد. در ادامه اين مقاله وب‌سايت اجاره آپارتمان مبله در تهران، گشتي در باغ و موزه نگارستان مي‌زنيم.


تاريخچه باغ نگارستان


فتحعلي‌شاه در سال 1222 هجري قمري دستور ساخت باغ نگارستان را به عنوان اقامتگاه تابستاني خود صادر کرد. در زمان مظفرالدين شاه مدرسه صنايع مستظرفه با رياست کمال‌الملک در اين باغ تاسيس شد. در سال 1315 شمسي نيز کتابخانه باغ نگارستان با مديريت پروين اعتصامي آغاز به کار کرد.


عمارت‌هاي دلگشا، تالار قلمدان و تالار سلام در اين مجموعه که به سبک کلاه فرنگي ساخته شده است خودنمايي مي‌کنند. دليل نامگذاري اين باغ به نگارستان وجود اتاقي در يکي از عمارت‌هاي آن است که تعداد زيادي تابلو نقاشي و پرتره در آن به نمايش درآمده است. ميدان بهارستان متاثر از نام باغ و کاخ نگارستان تا اواخر حکومت پهلوي ميدان نگارستان ناميده مي‌شد.  


در بناهاي باغ نگارستان که در فضايي با زيربناي حدودا 600 مترمربع ساخته شده است، 64 اتاق وجود دارد. آينه‌کاري‌ها و چلچراغ‌هاي بزرگ و رنگي جلوه کم‌نظيري به تالارهاي زيباي نگارستان بخشيده است.


نيلوفرهاي آبي حوض بزرگ مرکزي، حوض‌هاي آبي فواره‌دار و گلدان‌هاي شمعداني به فضاي اين باغ رويايي، زيبايي و آرامش دوچنداني بخشيده است. گشت‌وگذار در فضاي روح‌بخش باغ نگارستان، بازديدکنندگان داخلي و خارجي را به وجد مي‌آورد.


موزه‌هاي باغ نگارستان


موزه ملک‌الشعراي بهار: در تالار اين موزه دست‌نوشته‌ها، عکس‌ها، کتاب‌ها و اسناد ديجيتال مربوط به ملک‌الشعراي بهار شاعر و محقق معاصر براي بازديد علاقه‌مندان فراهم شده است.


موزه مکتب کمال‌الملک: بيش از 130 نقاشي از آثار کمال‌الملک و شاگردانش در اين موزه گردآوري شده است. اين موزه در سال 1392 در باغ نگارستان افتتاح شد. استاد کمال‌الملک در زمان حکومت مظفرالدين شاه مدرسه صنايع مستظرفه را در محل باغ نگارستان ايجاد کرد و با وجود همه دشواري‌ها به تربيت شاگردان پرداخت.


تالار منير فرمانفرمائيان: در اين تالار که اولين موزه به نام يک زن هنرمند ايراني به شمار مي‌آيد، آثار منير فرمانفرمائيان هنرمند نقاش گردآوري شده است. آثار اين هنرمند بنام ايراني اغلب از ترکيب نقاشي روي شيشه، اشکال هندسي و آينه‌کاري شکل گرفته است.


تالار استاد اسفرجاني: مجموعه آثار معرق چرم و مينياتور استاد علي اسفرجاني در تالار اسفرجاني باغ نگارستان به نمايش عموم درآمده است. آثار استاد اسفرجاني با توجه به شاهنامه فردوسي، هنر دوران صفوي و انبيا و اوليا ايجاد شده‌اند. تالار اسفرجاني در بخش مرکزي نگارستان قرار دارد.


تالار جهانگير ارجمند: در اين تالار مجموعه مجسمه مينياتورهاي مردم‌شناسي استاد جهانگير ارجمند به نمايش گذاشته شده است. اين هنرمند توانا تنها با يک تيغ ريش‌تراشي يونوليت را به شکل تنديس مي‌تراشيد، سپس صورت آن را گريم مي‌کرد و با استفاده از پشم گوسفند يا حتي موي انسان ابرو، مو، ريش و سبيل را ايجاد مي‌کرد. به اين ترتيب مجسمه‌هاي بي‌نظيري مي‌ساخت که بعضي از آنها از سوي سفارت آلمان خريداري شده، بعضي ديگر در موزه صنايع دستي ولنجک و چند تنديس نيز در آمريکا نگهداري مي‌شود.


باغ موزه نگارستان 1


کافه‌هاي باغ نگارستان


بسياري از بازديدکنندگان باغ موزه نگارستان پس از گشت‌وگذار در فضاي باغ و ديدن موزه‌ها به کافه‌هاي اين باغ چشم‌نواز پناه مي‌برند تا ساعتي را به دور از شلوغي و هياهو در فضاي روح‌بخش آنها سپري کنند.


کافه روحي: فضاي اين کافه رستوران به سبک قديمي و سنتي تزئين شده است. در اين کافه رستوران غذاهاي سنتي نظير کباب، لوبياپلو، عدس‌پلو، آلبالوپلو، باقالي‌پلو، دمپختک با نيمرو، قيمه نثار، کوفته تبريزي، کشک بادمجان و… در ظرف‌هاي روحي سرو مي‌شود. نوشيدني‌ها، انواع سالاد و پيش‌غذاي متنوع نيز به جذابيت منوي کافه روحي افزوده است.


کافه تهرون: کافه‌اي با نماي آجري و فضايي گرم و دلچسب که در فضاي باغ نگارستان با انواع خوراک‌هاي کافه‌اي و نوشيدني‌هاي گرم و سرد متنوع در خدمت بازديدکنندگان اين باغ روح‌افزاست.


بنايي در اين فضا با الهام از حافظيه شيراز به چشم مي‌خورد که افراد مي‌توانند ساعتي را آنجا بنشينند و از حضور در کنار عزيزانشان لذت ببرند.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : نگارستان ,تالار ,موزه ,فضاي ,آثار ,کافه ,موزه نگارستان ,ميدان بهارستان ,تالار اسفرجاني ,جهانگير ارجمند ,کافه روحي ,مدرسه صنايع مستظرفه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تجربیات یک برنامه نویس شعر و دکلمه Brian تفکر توحیدی وبگراف Patty Debra Chris